HUUTOKAUPPA seurojentalolla

Sunnuntai 11.6.2017 klo 7:51 - Piirivuoren kyläyhditys

Huutokauppaa Seurojentalolla

10.6. järjestetty Avoimet kylät -tapahtuma keräsi Seurojen talon edustan täyteen huutokauppa- ja kirpputoriväkeä. Lahjoituksia tuli runsaasti. Huudetut varat käytetään Seurojentalon kunnostamiseen. Kyläyhdistys paisteli makkaraa ja piti puffettia.

IMG_0611.JPG

IMG_0607.JPG

IMG_0606.JPG

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: avoimet kylät, huutokauppa

Turkaset - aikuiskuoro

Sunnuntai 11.6.2017 - Piirivuoren kyläyhdistys

Tervetuloa mukaan aikuiskuorotoimintaan!

Turkaset on iloinen sekokuoro, joka kokoontuu Seurojentalolla joka toinen torstai klo 18.15-19.30. Kuoroa vetää musiikin ammattilainen Mari Kaasinen-Paaso, lisätiedot häneltä: mari.kaasinen@varttina.com

turkaset.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: aikuiskuoro

Seurojentalolla tapahtuu 2016

Torstai 31.12.2015 klo 10:00

Tammikuussa 2016 Seurojentalollea harrastetaan musiikkia ja taidetta.

Aikuiskuoro käynnistyy 11.1.2016

Mari Kaasinen-Paaso aloittaa Aikuiskuoroharjoitukset. Jos olet innokas laulaja ja haluat kehittyä sekä laulaa yhdessä muiden kanssa ilmoittaudu mukaan. Tarkemmat tiedot: mari.kaasinen@varttina.com

Lasten taide- ja musiikkilauantai 23.1.2016 klo 10-14

Musiikillinen taidelauantai 4-12 -vuotiaille lapsille tarkoitettu luovan toiminnan päivä. Taidelauantaina pääset soittamaan ja laulamaan sekä taiteilemaan yhdessä kylän muiden lasten kanssa. Päivä rytmittyy musiikin ja kuvataiteen ympärille ja välissä haukataan evästä. Lauantaikurssin hinta on 30 euroa/lapsi sisältäen materiaalit, opetuksen ja välipalan. Tervetuloa mukaan! Lisätiedot ja ilmoittautumiset: mari.kaasinen@varttina.com

kuoro_taidelauantai.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aikuiskuoro, lapset, taide, musiikki

Puurojuhla Seurojentalolla 13.12.2015

Lauantai 5.12.2015

Piirivuoren kyläyhdistys järjestää perinteisen puurojuhlan Seurojen talolla. Seurojentalon eteisaulasta on mahdolisuus varata pöytätilaa ja myydä jouluisia tuotteita. Lisäksi tarjolla on riisipuuroa ja glögiä sekä jouluista musiikkia, yhteislaulua ja Mari Kaasinen-Paason luotsaaman tonttuyhtyeen esitys. Tervetuloa!

puurojuhlaweb.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puurojuhla, seurojentalo

Elämysilta Verstakossa lasitaiteen parissa

Lauantai 18.1.2014 klo 11:08

image3.jpgimage2.jpg

Kyläyhdistys järjesti Verstakossa lasi-illan perjantaina 17.1. Ensin Marja Hepoaho, vuoden nuori kädentaitaja, ja Kari Alakoski, mestarilasinpuhaltaja, kertoivat meille lasinpuhalluksesta ja näyttivät kuinka lasitöitä tehdään. Kävimme myös Gallerian puolella tutustumassa lasihelmistä tekoon. Sitten ei muuta kuin oman suunnitelman teko ja kaikki saimme tehdä oman uniikin lasitaidetyön näiden ihanien lasitaiteilijoiden kanssa. Teimme maljakoita, tuikkulyhtyjä ja muuta vastaavaa. Ilta oli aivan huikea. Saimme kaikki kokea lasinpuhalluksen riemun. Kuvissa Milja on lasitaidetyön parissa.

Kommentoi kirjoitusta.

Hausjärven vahvin kylä

Maanantai 29.7.2013 klo 11:26

ap_koydenveto_blogiin.jpg

Aamuposti uutisoi Hausjärven vahvin kylä -kilpailusta maanantaina 29.7.2013

Kommentoi kirjoitusta.

Miinan markkinat 2013

Sunnuntai 28.7.2013 klo 23:07

Miinan markkinoilla nähtiin tänä vuonna kylän nuorten suunnittelema
ja toteuttama sirkus poneineen ja akrobaatteineen!

sirkuskuvat.jpg

    

      

Mukana markkinahumussa seikkaili myös Onni-pelle ilmapalloineen.

onni_pelle_netti.jpg

                                                                                           

Hausjärven vahvin kylä -kisaan oli ilmottautunut harva, mutta sitäkin rohkeampi joukkue. Kylien välinen vahvuus ratkaistiin lopulta yhdellä vedolla.

Turkhauta..

koydenveto1_netti.jpg


..vastaan Monnin kylä. Jota tällä kertaa vietiin hiekka pöllyten.

koydenveto2_netti.jpg

                                                                                         

Myyjiä ja markkinavieraita.

markkinamyyjia_vakea.jpg

                                                                                          

                             

Markkinamyyjiä ja -vieraita oli saapunut tänäkin vuonna aurinkoiselle
Turkaalle lukuisa joukko! Piirivuoren kyläyhdistys ry kiittää kaikkia osallistuneita, talkooväkeä, NS Silmua ja Monttu soikoon! -tapahtumaa onnistuneesta markkinapäivästä! :) 

Kommentoi kirjoitusta.

Hurjaa joukkoa ensi-illan puffetissa

Keskiviikko 26.6.2013 klo 14:42

Ensi-ilta Miinan montussa oli 25.5 ja pyöräytti käyntiin puffetin pidon. Kuvassa puffetin väkeä ja järjestysmiehiä. Hurjaa joukkoa siitä syytä, että pystytimme yhdessä teltan ennätysajassa (lupasin ilmoittaa meidät teltanpystytyksen SM-kisoihin), kahvitus sujui, pulla tuoksui ja sai kehuja, makkarat tirisivät grillissä ja maistuivat. On kuin olisimme tyhjästä taikoneet taas kaiken kahvituskaluston ja -taidon. Ei ollut kuin mehupullot kadonneet talven aikana.

ryhmis_2013.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kesäteatterin puffettikausi alkaa

Maanantai 24.6.2013 klo 21:46

Tänään maanantaina hallituksen väki oli valmistelemassa puffettikauden avausta. Huomenna tiistaina on Matkalaukkukostajan ensi-ilta ja hallituksen väki hoitaa kahvituksen; kahvit näyttelijöille, etukäteen tilanneille ryhmille ja kaikille muillekin teatteriin tuleville. Ja toki kahvit, pullat ja makkarat puffetin väelle ja järjestysmiehille. 

Kaikki saatu tuotto menee alueen asukkaiden virkistykseen, mm juuri pyörähtäneet tanssikurssit, tammikuun keilaukset, kevätretki, koululaisten stipendit ja paljon muuta rahoitetaan juuri tällä kesällä tehdyllä työllä. 

Jos haluat tulla mukaan auttamaan kahvituksessa, olet erittäin tervetullut. Hommia on laidasta laitaan ja tekemällä oppii :)  Tule käydään puffetissa, meilaa tai soittele. Ahkerimmille puffetin talkoolaisille on syksyllä luvassa Tallinnan risteily kuljetuksineen ja ruokailuneen. 

Kommentoi kirjoitusta.

Tanssiaskeleet tutuiksi kesälavoille!

Maanantai 27.5.2013 klo 21:02

tanssikurssi_nettiin.jpg

Järjestäjänä Piirivuoren kyläyhdistys ry (Klikkaa ilmoitus suuremmaksi kuvan päältä)

Kommentoi kirjoitusta.

Hausjärven kunnan vahvin kylä 2013

Sunnuntai 19.5.2013

KÖYDENVETOKILPAILU

HAUSJÄRVEN VAHVIN KYLÄ 2013

Lauantaina 27.7.2013 klo 14.00 alkaen
Turkhauta, Nuorisoseura Silmun piha-alue

Säännöt www.piirivuori.net

Ilmoittautumiset; p 040-241 8667
tai rahastonhoitaja@piirivuori.net

TERVETULOA!

Järjestäjä: Piirivuoren Kyläyhdistys ry
Palkinnon lahjoittaa Hausjärven Liikenne
KYLIENVÄLINEN KÖYDENVETOKILPAILU 2013

Säännöt:

1. Osallistumisoikeus kilpailuun on kyläyhdistyksien joukkueilla tai nimetystä kylästä
kootulla joukkueella, johon voivat kuulua ko. kylän alueella kirjoilla olevat / kylän alueella asuvat henkilöt tai heidän jälkeläisensä, jotka ovat joskus asuneet ko. kylällä. 2. Ilmoittautuminen suoritetaan etukäteen järjestäjälle, kilpailujoukkueen kokoonpanoon voi tehdä muutoksia kilpailun alkuun saakka. Joukkueen osallistumismaksu on 5 euroa, joka kerätään paikan päällä.

3. Joukkueen kokoonpano on maksimissaan viisi henkilöä, joista vähintään yhden on oltava nainen. Vaihtohenkilöitä ei sallita.

4. Dopingin vaikutuksen alaiset (ml. päihteet) eivät saa osallistua kilpailuun.

5. Kilpailu suoritetaan joukkue joukkuetta vastaan, paras kolmesta vedosta on voittaja. Vedon voittajajoukkue pääsee jatkoon, toinen joukkue kannustuskuoroon. Koko kilpailun voittaja on se joukkue, joka on voittanut kaikki vetonsa. Alkuparit arvotaan, samoin tarvittaessa jatkavien joukkueiden vastustajat.

6. Kilpailulla on järjestäjien valitsema virallinen tuomari, jonka päätöksistä saa valittaa Jurvan kuntaan. Valitus ei kuitenkaan vaikuta lopputulokseen, tuomarin tekemä päätös on lopullinen.

7. Kilpailuköysi on järjestäjien hankkima ja sama kaikille.

8. Kilpailun aikana köyttä ei saa kiertää käsien, vartalon tai minkään muunkaan ympäri. Köyttä tulee vetää vain käsin, kilpailuun nimettyjen osallistujien käsillä.

9. Jokainen kilpailuun osallistuja kilpailee omalla vastuulla, järjestäjä suosittelee hyvää omaa tapaturmavakuutusta kunnon päivärahoin. Järjestäjä tarjoaa ensiavuksi laastaria ja sympatiaa.

10. Kaikenlainen sanallinen toisen joukkueen häirintä on sallittu ja toivottuakin. Jokaisen pitää kuitenkin pidättäytyä epäurheilijamaiselta käytökseltä, liian syvälle meneviin henkilökohtaisuuksiin ei tule alentua…

11. Kilpailussa jaetaan parhaalle hausjärveläisjoukkueelle HAUSJÄRVEN VAHVIN KYLÄ -kiertopalkinto, joka tulee voittajakylän luovuttaa seuraavassa vastaavassa köydenvetokilpailussa seuraavalle voittajajoukkueelle. Kolmella voitolla kylä saa kiertopalkinnon itselleen.

12. Voittajajoukkueen jäsenet palkitaan myös sopivalla tavalla ja he saavat ansaitsemansa huomion ja julkisuuden. Kaikkien vastustajien tulee kaikista jälkipuheista huolimatta osoittaa kunnioitusta voittajajoukkueelle ja joukkueen jäsenille!


Järjestäjä: Piirivuoren Kyläyhdistys ry

Kommentoi kirjoitusta.

Köydenveto olympialaisissa

Lauantai 11.5.2013 klo 19:15

 

Vuoden 1904 kesäolympialaisten köydenveto järjestettiin 31. elokuuta1. syyskuuta 1904 St. Louisissa Francis Fieldin stadionilla. Tämä oli toinen kerta kun köydenveto oli mukana olympialaisten ohjelmassa. Laji oli ainoastaan miehille. Lajiin osallistui 30 osanottajaa neljästä eri maasta. Joukkueita oli kuusi. Yhdysvaltalaiset joukkueet voittivat kaikki mitalit.

Miksi kyläyhdistystä kiinnostaa nyt köydenveto? Seuraa sivuja...

kuva_koydenveto.png

(Lähde Wikipedia)

Kommentoi kirjoitusta.

Hohtokeilaus

Sunnuntai 20.1.2013 klo 22:30

Kolmekymmentä kylän asukasta oli saapunut keilahalliin hohtokeilaamaan kyläyhdistyksen järjestämään keilausiltaan lauantaina 19.1.2013. Kaatoja, paikkoheittoja ja iloisia tuuletuksia! Tässä muutama kuva illan tiimellyksestä.

keilaus3.jpgkeilaus4.jpg

keilaus2.jpg

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Peltohiihtoa ja kierrätystä

Maanantai 7.1.2013 klo 15:53

Täällä maalla on upeaa päästä hiihtämään pelloilla. Se on arjen luksusta. Aina kuitenkaan ei ole lunta niin paljon, että moottorikelkalla pääsee ajamaan ladut pelloille. Oikutteleva sää tuntuu sulattavan lunta enemmän kuin laki sallii, tai ainakin kuin toivomme.

Peltohiihdossa oli aluksi pieni pulma. Nykyiset perussukset ovat kapeita, ja niillä ei pysty hiihtämään kunnolla ilman latuja. Niinpä hankimme viime talvena Suomen suurimman hiihtokoulun sukset peltosuksiksi. Hämeenlinnassa on SA-kauppa, löytyy läheltä paloasemaa, joka myy puolustusvoimilta poistettua materiaalia. Sukset siteineen 5 € / pari. Kengät pitää olla nostalgiamallia näin nykynäkökulmasta, mutta ei hätää. Samainen kauppa myi käyttämättömiä nahkamonoja 1 € / pari, käyttämättömät nahkasaappaat 30 €.

Sauvat tulee olla myös sitä nostalgia mallia, iso sompa ettei uppoa. Jos varastojen perältä löytyy ruokosauvoja, niin erinomaista. Tosin kaupasta saa myös isoja sompia tai isosompaisia sauvoja. Hinta ei enää ole tosin tuota edullista kierrätyshintaa.

Kunnon pohjatyöt ja voitelut, niin nämäkin sukset toimivat ihan toisella tapaa kuin useimmat intin käyneet muistavat. Pientä virittelyä myös siteiden suhteen tehtiin, etteivät aukea kesken hiihdon. Ihan sarkapukuja emme käytä, mutta jos historiahiihto jossain pidetään, niin mikä ettei...

Hyviä hiihtohetkiä kaikille, pellolla tavataan!hiihto2a.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Joulujuhla seurojen talolla 19.12.2012

Perjantai 21.12.2012 klo 15:33

Vietimme jälleen aivan ihanan joulujuhlan Karan koulun kanssa yhdessä. Tässä muutamia ja kuvia ja muisteluita tuosta illasta.

Kiitos yhteistyöstä Karan koululle, opettajille ja henkilökunnalle sekä vanhempainyhdistykselle.

joulujuhlan_alkua_2012.jpg

Kyläyhdistyksen hallituksen väkeä valmiina puuron jakoon. Kuvassa Jarmo, Eva, Piia, Alma ja Kati kurkkaa ovesta.

joulun_veljekset.jpg

Seitsämän veljestä kävi koulua ja opetteli aakkosia ja lukemaan. Eipä koulu maistunut veljeksille, kun ikkunasta lopuksi karkasivat...

joulun_laulua_2012.jpg

Yhteislaulujen lisäksi oppilaat esiintyivät laulaen joululauluja rytmikkäästi säestäen.

joulun_nukketeatteri_2012.jpg

Nukketeatteri oli tämän joulun uutuus, kirjoittaja ei ainakaan muista viime joulujuhlasta vastaavaa. Erittäin onnistunut, odotan myös ensi vuoden joulujuhlassa näkeväni rakastamaani nukketeatteria.

oikea_pukki_2012.jpg

Joulujuhlan päätteeksi oikea joulupukki saapui jakamaan kiitokseksi kilteille ja ahkerille lapsille ja koululaisille joulupussin. Kiitos joulupukki, kun kävit taas juhlassamme.

Hyvää joulua kaikille!

Kommentoi kirjoitusta.

Kuva saksalaisilta markkinoilta

Sunnuntai 2.12.2012 klo 18:28

 saksalaiset_markkinat1a.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kokkikerho ja Saksalaiset markkinat

Maanantai 26.11.2012 - Eva

Torstaina 22.11.12 Karan koululla touhusi mukava joukko leipomisesta kiinnostuneita nuoria! Puheenjohtaja Piia järjesti aivan mahtavan illan. Hän oli varannut ainekset erilaisten kakkujen/piirakoiden leivontaan ja nuoret pääsivät testaamaan erilaisia makuja. Lopuksi vielä kakut koristeltiin ja pakattiin. Lauantaina 24.11 nuoret olivat niitä sitten myymässä Saksalaisilla markkinoilla Riihimäessä. Pieni porukka oli leiponut paljon kakkuja ja melkeinpä kaikki tuli myydyksikin. Nuoret saivat tästä mukavan potin tulevia toimintojaan vasten. Tammikuussa seuraavassa kokkikerhossa tehdään pitsaa! Siitä lähemmin joulun jälkeen!

Kommentoi kirjoitusta.

Pikkujouluruokailu Oitin Pihlajassa puffetin ahkerille

Maanantai 19.11.2012 klo 18:47

Aloitimme Oitin Pihlajan ja monen paikallaolijan pikkujoulukauden ruokailemalla keskiviikkona 14.11 perinteisten jouluherkkujen äärellä. Ruokailu on jo perinteeksi muodostunut kiitosruokailu kesäteatterin puffetissa ahkeroineille kyläläisille. Avecit ja perheenjäsenet pääsevät mukaan edullisesti.

Tällä kertaa mukana oli paljon uusia kyläläisiä, sillä kylän nuoret olivat kunnostautuneet esimerkillisesti ja olivat useasti puffetissa apuna.

Suuri kiitos vielä kerran kaikille kylän asukkaille, jotka olitte talkoissa mukana mahdollistamassa puffetin pidon koko kesän.

Kohta ilmestyy jaettava Kyläposti ja seuratkaa toki nettiä, mitä kaikkea saamme kesällä kerätyillä varoilla kylällä järjestettyä.

pikkujouluruoka3a.jpg

pikkujouluruoka1a.jpg

pikkujouluruoka6a.jpg

 

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä...

Sunnuntai 21.10.2012 klo 22:59

Ei ole lunta vielä tulossa pitkään aikaan, mutta sehän ei estä haaveilemasta jo talven hiihtopäivistä ja laturetkistä. Urheilukaupatkin kertoivat tuovansa hiihtovälineet esille vasta Ski Expon jälkeen. Joten rullasukset jalkaan ja uutta päällystettyä pyörätietä suksimaan.

Tämä on arjen pientä luksusta; uutta asfalttia meidän kylällä, ei tarvitse kauemmeas lähteä. Ainahan autotiellä voisi hiihtää, koska parasta on asfaltti, jossa ei ole kiviä. Autojen renkaat sinkoavat kivet ja roskat pois, joten sen suhteen se olisi hyvä. Toinen asia on sitten tien kapeus ja autojen vauhti...

Erinomaista, että koululta lähtevä kävelytie on nyt päällystetty. Uskon, että muutkin nauttivat siitä. Tosin hiukan rullasuksihiihtäjä saa varoa kiviä ja hiekkaa, mutta se ei menoa haittaa, kun ei anna haitata.

Odotan innolla lunta ja peltojen ajettuja latuja perinteisen tyylin hiihtäjänä.

TERVETULOA TALVI!

Sunnuntaihiihtäjä on Katja, kyläyhdistyksen rahastonhoitaja.

rullasukset.jpg

1 kommentti .

Matkalaukkukostaja saapuu Miinan Monttuun kesällä 2013

Torstai 18.10.2012 klo 11:22

Tiistaina 16.10 kokoontui Turkhaudan seurojen talolle iloinen joukko kesäteatterin ystäviä. Paikalla oli ohjaaja Risto Autio ja ilmaisutaidon kurssin vetävä Rosa Autio. He olivat kertomassa meille tulevan kesän näytemästä ja kartoittamassa halukkaita näyttelijöitä.

Matkalaukkukostaja on alun perin neljäosainen televisiosarja, joka esitettiin ensimmäisen kerran kerran TV2:llä reilu 20 vuotta sitten. Muutama vuosi tämän jälkeen alkuperäiskäsikirjoittaja Heikki Luoma kirjoitti siitä myös näytelmän.

Näytelmä on veijarikomedia, jossa on myös dekkarin aineksia. Sepeteus Tienpää palaa kotikyläänsä kymmenen vuoden jälkeen mukanaan matkalaukullinen rahaa...

Odotamme kaikki innolla tulevaa, niin näyttelijät kuin myös me katsojat ja teatterin ystävät.

silmu_1.jpg

silmu_2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »