Peltohiihtoa ja kierrätystä

Maanantai 7.1.2013 klo 15:53


Täällä maalla on upeaa päästä hiihtämään pelloilla. Se on arjen luksusta. Aina kuitenkaan ei ole lunta niin paljon, että moottorikelkalla pääsee ajamaan ladut pelloille. Oikutteleva sää tuntuu sulattavan lunta enemmän kuin laki sallii, tai ainakin kuin toivomme.

Peltohiihdossa oli aluksi pieni pulma. Nykyiset perussukset ovat kapeita, ja niillä ei pysty hiihtämään kunnolla ilman latuja. Niinpä hankimme viime talvena Suomen suurimman hiihtokoulun sukset peltosuksiksi. Hämeenlinnassa on SA-kauppa, löytyy läheltä paloasemaa, joka myy puolustusvoimilta poistettua materiaalia. Sukset siteineen 5 € / pari. Kengät pitää olla nostalgiamallia näin nykynäkökulmasta, mutta ei hätää. Samainen kauppa myi käyttämättömiä nahkamonoja 1 € / pari, käyttämättömät nahkasaappaat 30 €.

Sauvat tulee olla myös sitä nostalgia mallia, iso sompa ettei uppoa. Jos varastojen perältä löytyy ruokosauvoja, niin erinomaista. Tosin kaupasta saa myös isoja sompia tai isosompaisia sauvoja. Hinta ei enää ole tosin tuota edullista kierrätyshintaa.

Kunnon pohjatyöt ja voitelut, niin nämäkin sukset toimivat ihan toisella tapaa kuin useimmat intin käyneet muistavat. Pientä virittelyä myös siteiden suhteen tehtiin, etteivät aukea kesken hiihdon. Ihan sarkapukuja emme käytä, mutta jos historiahiihto jossain pidetään, niin mikä ettei...

Hyviä hiihtohetkiä kaikille, pellolla tavataan!hiihto2a.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini